kapitein rob 12


De thuisreis van De Vrijheid

Het Panamakanaal en de Stille Oceaan bezeilend komen beiden op hun huwelijksreis op Tamoa aan. Rob slaagt erin opnieuw Kid Blauwneus uit te schakelen, hierbij op zee rondzwervend. Helaas gaat De Vrijheid V verloren. Mogelijk via Honolulu (Hawaii) en Amsterdam gaan Rob en Paula naar Harlingen, om dan met de postboot naar Terschelling te vertrekken, waar Wouter Sybrandsz. zijn kleindochter in de armen kan sluiten.


De ontdekking van Krijn Storm

De postboot brengt Rob van Terschelling naar Harlingen. Hier koopt Rob de tjalk Vrouwe Anna, en neemt een schippersjongen, Krijn Storm, in dienst. Terug op Terschelling doet Krijn een uitvinding, die hem bijna het leven kost. De achtervolging van ontvoerders van de schippersjongen brengt Rob in Z.O. richting door het Oosterom en via de Noorder Balgen (richting Ameland) naar het Bornrif. Na de redding gaat Rob met de Vrouwe Anna naar de haven van Terschelling terug.


Avontuur op Pampus

Kort hierop begint vanuit Terschelling een kruistocht door Friesland, gevolgd door een route, die de Vrouwe Anna via het IJsselmeer, Enkhuizen, de Oranjesluizen en het IJ naar Amsterdam voert. Hier ontmoeten Rob en Paula Lupardi, die een vissoort kweekt, die Rob in het IJsselmeer gaat uitzetten. De opdracht brengt hem over de Gouwzee naar Volendam. Hij gaat steeds weer het IJsselmeer op, ontmoet soms Lupardi in Amsterdam, verlegt zijn schip naar Muiden, gaat van hieruit ook wel naar Amsterdam en belandt ten slotte op Terschelling. Na verloop van tijd gaat de Vrouwe Anna via Amsterdam het IJsselmeer op tot ter hoogte van Uitdam en doet het eiland Pampus aan om de geleerde te redden van de monsterachtig gegroeide brilvissen. Langs Amsterdam gaand, arriveren Rob en Paula weerop het veilige Terschelling.

Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 8,00
Aantal: Bestellen

Voorraad

2