kapitein rob 16Het spookschip van Hellwick

Van Gardenas (Cardenas?) gaat Rob via W- Terschelling naar Killmare (mogelijk Kilmore op Muil in W-Schotland). Zijn zwerftocht brengt hem door de Pentland Firth (tussen Schotland en de Orkaden) ten Z. van het eiland Hoy. Het raadsel van het spookschip wordt opgelost. Rob gaat via Hoy, Hellwick (mogelijk Wick in N-Schotland in Caithness), Hoy en Hellwick met zijn kotter Rambier naar W- Terschelling.

Het geheim van de Westergronden

Met zijn tjalk Vrouwe Anna koerst Rob naar Amsterdam en keert via de zandplaat Griend (ten Z. van Terschelling) in W- Terschelling terug. Rob gaatper boot naar de Westergronden om de neuskegel van een raket te bergen en keert behouden in W- Terschelling terug.


De schimmen van de Nevelvallei

Met een geoloog gaat Rob naar Z-Amerika (Brazilië) met de Antilias, een grote boot. Via Pernambuco (Recife), de baai van Santa Rosa (Bahia de Sta Rosa, aan de N. zijde van de monding van de Amazone) komen ze in Miradero (een stadje aan de Amazone; elders in Brazilië ligt enkele malen Mirador). Met de Waterjuffer, een glijboot, wordt de route vervolgd. Via Santarem (ongeveer 2 graden Z.B. en 55 graden W.L.) komt Rob in de vallei van de dodende nevels, waarin afschuwelijke monsters huizen. Hoewel de tocht eerst in de richting van de kust van Brits Guyana leidt, keert Rob terug naar de vallei en trekt vervolgens naar de Braziliaanse kust. De terugtocht naar Nederland wordt aanvaard.

Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 9,00
Aantal: Bestellen

Voorraad

1