Djilas' eerste boek, De Nieuwe Klasse, bracht overal ter wereld grote beroering teweeg. [n de
niet-communistische landen is het door miljoenen gelezen, achter het ijzeren gordijn werd het verboden, in grote getale gekopieerd en ging het van hand tot hand. De schok die het
veroorzaakte was enorm: voor velen betekende het de definitieve afrekening met een dwaalleer, menig dogmaticus opende het voorgoed de ogen.
In De onvolmaakte maatschappij gaat Djilas veel verder: zich baserend op zijn eerste boek, bewijst hij dat het ideaal van een klasseloze maatschappij niet valt te verwezenlijken en dat onze samenleving derhalve gedoemd is onvolkomen te blijven. Hij toont aan dat het marxisme-leninisme zichzelf weerlegt en in de moderne industriële maatschappij niet tot zijn recht kan komen. Hij verklaart duidelijk waarom tegenover het natuurkundige wereldbeeld het marxistische geen stand kan houden, hij wijst op zwakke plekken in de dialectische methode en op tegenstrijdigheden tussen de communistische ideologie en praktijk, die het verval van het wereldcommunisme veroorzaken. Toch blijft de oorspronkelijke kern van de communistische idee Djilas na aan het hart liggen en dringt hij aan op een warm, ondogmatisch humanisme, dat tot een dieper inzicht in het menselijk bestaan kan leiden. Hoewel de auteur zowel in het communistische als het kapitalistische systeem hoopvolle veranderingen ontdekt, ziet hij duidelijk dat er wat dit betreft nog veel moet gebeuren. `Strijd en schepping,' zegt hij, `de scheppende strijd, kennen geen einde.' Het boek dat voor u ligt vormt daarvan het bewijs.
De volgende extensies worden ondersteund: png, jpeg, jpg, gif, txt, csv, pdf, doc, docx, rtf, xls, xlsx, ppt, pptx, odt, ods, eps.