Iedereen kent uit eigen ervaring de weldaad van een goede slaap, de goede en slechte dromen en de kwelling van slapeloosheid. Maar waarom slapen mens en dier eigenlijk en wat gebeurt er in ons lichaam en onze geest tijdens de slaap? Hoe komt het dat we zo weinig weten van iets waar we eenderde van ons leven aan besteden?
Prof. dr. Alexander Borbély, een van de meest vooraanstaande slaaponderzoekers ter wereld, beantwoordt in dit boek deze vraag en andere, zoals: welke slaapfasen zijn er?; hoe functioneert ons lichaam tijdens de slaap?; bestaat er een droomslaap?; is er iets te doen aan slapeloosheid?; bestaat er zoiets als een slaapstof in de hersenen?; heeft een mens een eigen slaapritme?; bestaat er een relatie tussen slaap en depressiviteit?
De lezer wordt in deze hoogst interessante materie ingeleid (ook door aantrekkelijk illustratiemateriaal) en ontdekt al gauw dat het boek over zijn eigen slaapervaringen en -problemen gaat en dat er vele aanwijzingen worden gegeven om tot een betere en meer efficiënte slaaphuishouding te komen.
Prof, dr. Borbély is in 1939 in Boedapest geboren. Vanaf 1968 is prof. Borbély verbonden aan de universiteit van Zurich, waar hij een aparte afdeling oprichtte voor het onderzoek in de psychofarmacologie. Prof. Borbély is vice-president van de Europese Vereniging van Slaaponderzoek.
De volgende extensies worden ondersteund: png, jpeg, jpg, gif, txt, csv, pdf, doc, docx, rtf, xls, xlsx, ppt, pptx, odt, ods, eps.