'De basis voor Troost en protest werd gelegd in 1980, in de vorm van een reeks bijbelse overwegingen voor mijn gemeente. Het was het jaar van de studentenonlusten in Kaapstad die volgden op de gebeurtenissen van 1976 in Soweto.
De scholenboycots kostten honderden het leven, er werden wonden geslagen die nooit meer zouden helen en vragen gesteld over God en geloof waar ik geen antwoord op wist. Om de een of andere reden, ik weet nog steeds niet waarom, verdiepte ik mij in de woorden van Johannes van Patmos en toen begon mij voor het eerst iets te dagen. De kracht van dat getuigenis veranderde mijn leven.
Sindsdien heb ik gepreekt, geprotesteerd en gedemonstreerd. en bestaat mijn pastoraat voor een groot deel uit confrontaties met de Zuidafrikaanse regering en het leger; op de kansel en, juist daarom, op straat. Ik werd gearresteerd, bedreigd, gevangen genomen en eenzaam opgesloten. De lopen van revolvers en geweren werden op mij gericht, ik werd in de kerk met traangas bestookt, geconfronteerd met verschrikkingen die ik niet voor mogelijk had gehouden en zag hoe kinderen stierven op straat. Ik was er getuige van dat Zuid-Afrika ons steeds minder tot cel) moeder werd en steeds meer tot ons graf. In die roerige jaren hel) ik getracht dit boek te schrijven. Bij stukjes en beetjes. Nadat ik eraan begon, werd de noodtoestand voor het eerst uitgeroepen, en nu Troost en protest eindelijk voltooid is heerst opnieuw de noodtoestand.
Wij hebben, zo menen wij, in de afgelopen jaren het hart van die eenzame, dappere profeet op dat eiland ontdekt. Met angst en beven, dat wel. Maar ook met een vreugde die ons door niemand meer afgenomen kan worden. Want net als hij destijds weten wij ook nu: Jezus Christus is Heer.'
De volgende extensies worden ondersteund: png, jpeg, jpg, gif, txt, csv, pdf, doc, docx, rtf, xls, xlsx, ppt, pptx, odt, ods, eps.