Een vervolg op 'De kleine mens en het grote Boek', nu voor theologen en catecheten en voor allen die te maken hebben met de opleiding van leerkrachten die godsdienstonderwijs moeten geven. Het is een kritische analyse van het gebruik van de bijbel voor kinderen bij de protestanten die gewend zijn jaar en dag bijbelse verhalen te vertellen in de kindercatechese.
Ons gebruik van de bijbel is vaak bevooroordeeld. Toch is de bijbel anders dan we denken of ons is aangepraat. Het boek wil enkele vooronderstellingen toetsen aan de inhoud van de bijbel; het is een soort bijbelse documentatie.
Het Oude Testament kreeg extra aandacht, niet alleen omdat daarin de meeste verhalen voor kinderen worden gevonden, maar ook omdat dit in kerk en theologie na de tweede wereldoorlog opnieuw ontdekt is door het, contact met de joodse traditie. De voornaamste vraag voor de bijbelse catechese is: welk beeld van God, de mens en de menselijke verhoudingen dragen we met deze verhalen over aan kinderen'
Dr. Joanne Klink, bekend geworden door de 'Bijbel voor de kinderen' en de boeken over 'Kind en geloof', heeft ook in andere publikaties laten zien welk een waarde ze hecht aan de bijbel als boek voor de geloofsopvoeding van kinderen. Dit boek zou men echter een strijdschrift kunnen noemen dat ons wakker wil schudden. Staat de protestantse catechese niet tezeer onder de druk van dogma, liturgische traditie en zelfs... exegese, zo dat we de vraag vergeten wat kinderen ten goede komt voor hun leven en hun geloof?
De volgende extensies worden ondersteund: png, jpeg, jpg, gif, txt, csv, pdf, doc, docx, rtf, xls, xlsx, ppt, pptx, odt, ods, eps.