In Nederland loopt tegenwoordig bijna één op de vier huwelijken stuk. Dat betekent in de meeste gevallen niet alleen het einde van een relatie, maar ook het einde van het gezin. Ruim tweehonderdduizend kinderen ervaren dagelijks wat het is een kind van gescheiden ouders te zijn. Jaarlijks komen daar zo'n twintig- tot dertigduizend bij.
In boeken over echtscheiding wordt gewoonlijk maar beperkte aandacht aan de kinderen gewijd. En dat terwijl er voor kinderen toch minstens zoveel verandert als voor hun ouders. In dit boek staat de problematiek van de kinderen centraal en komen kinderen zelf aan het woord.
'En wat gebeurt er dan met mij?' is dikwijls de eerste vraag die bij een kind opkomt als zijn ouders hem vertellen dat ze uit elkaar gaan. In dit boek vertellen kinderen in de leeftijd van zes tot twintig jaar heel openhartig over wat er dan gebeurt en wat je dan voelt.
En wat gebeurt er dan met mij? is een boek over echtscheiding, gezien door de ogen van kinderen, een handreiking aan kinderen in dezelfde situatie en een eye-opener voor ouders die niet meer weten wat er in hun kind omgaat omdat ze de handen vol hebben aan hun eigen problemen. Dit boek is tevens onmisbaar voor allen die dagelijks in hun werk met kinderen te maken hebben.
Een inleiding tot de interviews werd geschreven door H. Kits van Heijningen, kinderpsychiater en kinderanalyticus, verbonden aan het Medisch Opvoedkundig Bureau Centrum te Amsterdam.
De volgende extensies worden ondersteund: png, jpeg, jpg, gif, txt, csv, pdf, doc, docx, rtf, xls, xlsx, ppt, pptx, odt, ods, eps.