De hausse in boeken over de Tweede Wereldoorlog die het herdenkingsjaar 1985 .te zien gaf heeft opnieuw vele vragen over deze periode beantwoord. Eén vraag is echter eens te meer overeind gebleven; hoe nu verder? Het grote geschiedwerk van L. de Jong is, voor wat Nederland betreft, voltooid. Ook over deelonderwerpen is zeer veel gepubliceerd. Is liet verzadigingspunt bereikt? Prof. Dr. J.C.H. Blom zag deze zelfde vraag onder ogen in zijn inaugurele rede 'In de ban van goed en fout? Wetenschappelijke geschiedschrijving over de bezettingstijd in Nederland'. Zijn betoog behelst een oproep om zich aan het dilemma goed of fout te ontworstelen en zich toe te leggen op een analyse van achtergronden.
Deze oorspronkelijk in een kleine oplage verschenen oratie wordt in 'Tussen goed en fout' integraal herdrukt. Daarnaast geeft Dr. L. de Jong een verantwoording van zijn drijfveren en doelstellingen hij het schrijven van 't-let Koninkrijk der Nederlanden in de Tweede Wereldoorlog'. Ven viertal Friese auteurs geeft vervolgens een nadere uitwerking in de vorm van deelstudies. Tenslotte draagt het Rijksarchief te Leeuwarden een onmisbaar hulpmiddel voor verder onderzoek bij, in de voren van een nota' Bronnen voor de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in Friesland, een oriëntatie voor de onderzoeker'.
De volgende extensies worden ondersteund: png, jpeg, jpg, gif, txt, csv, pdf, doc, docx, rtf, xls, xlsx, ppt, pptx, odt, ods, eps.