Uta Ranke-Heinemann, de eerste vrouw die een leerstoel voor Katholieke theologie bekleede, kreeg internationale bekendheid toen ze verklaarde dat de maagdelijkheid van Maria niet biologisch, maar uitsluitend theologisch moest worden opgevat.
De kerk ontnam haar toen haar leeropdracht. Door dit schandaal werd Uta Ranke-Heinemann ertoe gebracht de verhouding van de rooms-katholieke kerk tot de vrouw en de seksualiteit te bestuderen. Ze wijst ons erop dat vanaf het begin tot Johannes Paulus II de kerk een antivrouwelijke en lustvijandige positie heeft ingenomen.
Aan de hand van een grote hoeveelheid historisch materiaal geeft zij met ironie en humor - en bij alle geleerdheid voor iedereen begrijpelijk - een boeiend overzicht van de ontwikkeling van de seksuele moraal in het katholicisme. Ranke-Heinemann verklaart de wortels van het pessimisme op seksueel gebied, ze verduidelijkt gezinsplanning en voorbehoedsmiddelen van de Oudheid tot op heden, het ontstaan van het celibaat, de angst van celibatairen voor vrouwen, ze schrijft over verschijnselen als seksuele omgang met de duivel, heksenvroedvrouwen, wisselkinderen, over incest, onanie, abortus, homoseksualiteit, huwelijken zondere boterbriefje, echtscheidingen en over het opnieuw huwen van gescheidenen.
Een informatief en boeiend stgandaardwerk.
De volgende extensies worden ondersteund: png, jpeg, jpg, gif, txt, csv, pdf, doc, docx, rtf, xls, xlsx, ppt, pptx, odt, ods, eps.