Iedereen kan vroeg of laat ongewenst alleen komen te staan. Anderen lukt het vanaf hun eerste prille pogingen niet een geliefde te vinden. Veel relaties en een op de drie huwelijken houden geen stand. En het wordt tegenwoordig als waardevol, door sommigen zelfs noodzakelijk, gezien voor de persoonlijke ontwikkeling om tenminste een aantal jaren alleen te zijn geweest. Maar wanneer het alleen-zijn te lang duurt, ongewenst is, kan het de persoonlijkheid juist ondermijnen. Gevoelens van eenzaamheid, stilstand en leegte steken de kop op. Een leven zonder liefde lijkt zinloos.
Het is verleidelijk om de schuld van het alleen-zijn buiten jezelf te zoeken. Ongewenst alleen wil daarentegen laten zien dat er interne obstakels kunnen zijn die de kansen op een relatie in de weg staan. Connie van Gils ging op zoek naar alleenstaanden om met hen te praten over het alleen-zijn en de srtuikelblokken die zij tegenkomen op hun zoektocht naar een geliefde.
Op haar openhartige interviews met zes mannen en zes vrouwen volgen verhelderende analyses van de oorzaken en gevolgen van het alleen-zijn. Volgens van Gils valt er aan innerlijke struikelblokken wel degelijk iets te doen. Zij voorziet de lezer dan ook van praktische informatie, adressen en interviews met deskundigen.
Een onmisbaar boek voor iedereen die alleen is, maar dit niet wil blijven.
Connie van Gils (40) publiceerde eerder twee boeken die zij samen met psychologe Willeke Bezemer schreef: De Gesloten vrouw, over vaginisme en lastige gevallen, over seksuele intimidatie op het werk.
De volgende extensies worden ondersteund: png, jpeg, jpg, gif, txt, csv, pdf, doc, docx, rtf, xls, xlsx, ppt, pptx, odt, ods, eps.