De jaren 1929-1939 zijn de geschiedenis ingegaan als `de crisistijd'. Een sombere periode van massale werkloosheid en verpaupering en van toenemende economische en politieke verwarring. In de herinnering van de ouderen onder ons leven die magere jaren als een schrikbeeld voort. daar jongere generaties, opgegroeid in de naoorlogse jaren van vrijwel onafgebroken economische groei en ongekende materiële welvaart, hebben daar weinig weet van. Ons land-en het onze trouwens niet alleen-worstelt thans opnieuw met ernstige economische problemen en een naar de maatstaven van deze tijd omvangrijke werkloosheid. In de publiciteitsmedia wordt de huidige crisis herhaaldelijk, maar grotendeels ten onrechte, met die van de jaren dertig vergeleken. Een voor de hand liggend motief tot het uitbrengen van een herdruk van deze in 1968 verschenen documentaire, waaruit de lezer zich een beeld kan vormen van die; vreemde, chaotische episode die voorafging aan de Tweede Wereldoorlog. Dit boek, en vooral het in deze derde herziene druk herschreven slothoofdstuk, zal hem duidelijk maken hoezeer het nu van toen verschilt.
De econoom drs. Jan Beishuizen (1922) is als redacteur verbonden aan het dagblad `Het Parool' te Amsterdam. Evert Werkman was tot kort eveneens redacteur van 'Het Parool'.
De volgende extensies worden ondersteund: png, jpeg, jpg, gif, txt, csv, pdf, doc, docx, rtf, xls, xlsx, ppt, pptx, odt, ods, eps.