Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.
Product toegevoegd aan jouw offerte. Ga naar de offerte pagina om jouw offerte aan te vragen, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.
De Woudloper
Zoals in zovele andere Indianen-boeken van Karl May ontmoeten we ook in dit deel een woudloper of trapper, wiens naam in geheel Noord-Amerika bij blanken en Indianen beroemd en gevreesd is. Bois-rosé is zijn naam: een dapper strijder voor het recht en de schrik van alle misdadigers. Zijn onafscheidelijke metgezel Pépé Dormilon doet overigens nauwelijks voor hem onder. Zij raken betrokken bij de strijd om het bezit van een fabelachtige bonanza (goudschat). Deze behoort rechtens toe aan de arme Tiburcio Arellano en wordt hem betwist door don Esteban de Arechiza. Maar het is niet alleen hun gevoel voor rechtvaardigheid dat Bois-rosé en Pépé ertoe brengt de zijde van Tiburcio te kiezen, want zij herkennen in hem een reeds lang verloren gewaande. En ook met don Esteban, die een ander blijkt te zijn dan degene voor wie hij zich uitgeeft, hebben zij nog een appeltje te schillen.
Hun tocht naar het gebied der woeste Apaches is vol gevaren. De Apaches en Comanches zijn in een strijd op leven en dood gewikkeld en wee degene die ertussen verzeild raakt. En wat de blanken betreft met wie zij te maken krijgen, ook deze worden maar al te vaak tot vijanden: slechts weinig mensen blijken te vertrouwen als de goudkoorts hen eenmaal te pakken heeft. Van de moed en de listigheid van Bois-rosé en zijn gezellen wordt het uiterste gevergd. Heel wat gevaren moeten zij doorstaan en talrijke vijanden overwinnen, voordat Tiburcio zich eigenaar mag noemen van de schat en tenslotte ook het mysterie van zijn afkomst opgehelderd ziet.
De woudloper is een onsterfelijke avonturenroman, vol spanning en onvervalste Wild-westromantiek, die de lezer van het begin tot het einde ademloos geboeid houdt. Een waar meesterwerk uit de pen van Karl May.
Karl May werd op 25 februari 1842 in Saksen geboren als zoon van een arme wever. Toen hij nog heel jong was, wilde hij al in sprookjes getuigen van zijn grote liefde voor God, mens en dier. De jonge dromer moest nog een harde strijd voeren met zichzelf en de wereld om hem heen. Op de kweekschool werd hij vals beschuldigd van diefstal, zodat hij enige maanden in de gevangenis moest doorbrengen. Dit bracht hem ertoe de wijde ruimten van Amerika en Afrika te zoeken om zijn rust en evenwicht terug te vinden. Aldus behield hij zijn jeugdideaal: een leraar te zijn voor eenvoudige mensen. Spoedig werd hij bekend als verteller van reisavonturen, en zijn roem ging heel de wereld over met de figuren van Winnetou en Old Shatterhand in Amerika, Hadsji Halef Omar en Kara Ben Nemsi in de Oriënt. Hij stierf op 30 maart 1912; zijn werk vindt nog steeds nieuwe lezers. In Bamberg is een Karl May-museum.
nummer 40