Wij mensen kunnen in vrijheid kiezen hoe we ons leven leiden en dat plaatst ons in een bevoorrechte positie. Maar waar we ook voor kiezen, ons leven duurt niet eeuwig Vroeg of laat zullen we worden geconfronteerd met de dood. Wanneer we ons op het moment dat we overlijden de leringen van de Boeddha herinneren, zullen we dit leven in vrede achter ons kunnen laten. Daarvoor is het nodig dat we tijdens ons leven. de wijsheid die de Boeddha ons heeft gegeven bestuderen en zo goed mogelijk proberen ernaar te leven. Met die wijsheid zullen we niet alleen onszelf maar ook anderen bevrijden van lijden en bijdragen aan een vreedzaam bestaan - nu en in de toekomst.
In LEVEN IN VREDE, STERVEN IN VREDE combineert Zijne Heiligheid de Dalai Lama persoonlijke inzichten met boeddhistische opvattingen over dood en sterven. Wanneer de dood als gegeven wordt geaccepteerd en sterven kan worden ervaren als een integraal onderdeel van dit bestaan, kunnen de vruchten - mededogen, geduld en wijsheid - die daar uit opbloeien het huidige leven verrijken, zo betoogt de Dalai Lama. Op een geheel eigen manier brengt hij onder woorden wat Sogyal Rinpoche eerder met zoveel succes heeft gedaan in zijn meesterwerk Het Tibetaanse boek van leven en sterven: Wie heeft geleerd gehechtheden los te laten en in het hier en nu te zijn, leeft in *ede en sterft in vrede.
De volgende extensies worden ondersteund: png, jpeg, jpg, gif, txt, csv, pdf, doc, docx, rtf, xls, xlsx, ppt, pptx, odt, ods, eps.