De Tijd van het Hart van Cecil Heiman is een onthullend boek. Uitgaande van zijn eigen ervaringen als praktiserend arts. voert hij ons mee naar het recente en verre verleden van de folklore en de oude volksverhalen, die ons lichamelijk welbevinden tot op de dag van vandaag diepgaand beinvloeden. Frankenstein. Roodkapje en Medusa, weerwolven en demonen, de Zwarte Dood, hartinfarcten en asos... Is er enig verband tussen deze namen, begrippen en ziektebeelden?
Cecil Heiman toont in een heldere schrijfstijl, zijn betoog in hoog tempo met historische feiten en anekdotes illustrerend, aan dat dit verband er niet alleen was, maar ook in onze moderne, door high tech en ingenieuze medische ingrepen gekenmerkte tijd nog onverminderd van toepassing is. De medische wereld is veel meer dan een wereld van feiten, het is ook een wereld van mythen. Mythen die, als het er op aankomt, misschien wel bepalender zijn voor de wijze waarop we, als arts of leek, praten over ziekte en dood dan de feiten.
'Cecil Heiman is een dènkende dokter. Hij heeft de zeldzame gave om eerst naar binnen en vervolgens naar buiten te kijken, om klinische ervaring om te zetten in een soort poëzie. Hierin lijkt hij op Oliver Sacks.'
Fiona MacCarthy in The Times
De volgende extensies worden ondersteund: png, jpeg, jpg, gif, txt, csv, pdf, doc, docx, rtf, xls, xlsx, ppt, pptx, odt, ods, eps.