Geen enkele politieke partij in Nederland wist in zo korte tijd zo'n immense aanhang te verwerven als de LPF. En geen enkele lijsttrekker in Nederland was van meet af aan zo controversieel als Pim Fortuyn. Op 6 mei kwam een gewelddadig einde aan het leven van een politicus die krachten opriep die groter waren dan hemzelf. In Het fenomeen Fortuyn blikt de redactie van de Volkskrant terug op zijn veelbesproken carrière, die meer dan vijftien jaar in de krantenkolommen werd gevolgd.
In dit boek staan naast redactionele bijdragen interviews met Fortuyn door de jaren heen, columns van onder anderen Remco Campert, Marcel Möring, Henri Beunders, Jan Kuitenbrouwers, Jan Blokker, Jan Mulder, Kees Schuyt en Martin Bril, maar ook stukken van Pim Fortuyn zelf, die hij schreef op de opiniepagina Forum.
Het fenomeen Fortuyn is het verslag van de opkomst van een politicus zoals Nederland nog nooit gekend heeft tot en met de eclatante verkiezingszege van zijn politieke erfgenamen.
De volgende extensies worden ondersteund: png, jpeg, jpg, gif, txt, csv, pdf, doc, docx, rtf, xls, xlsx, ppt, pptx, odt, ods, eps.