'Weinig Europese talen hebben zo'n logische, economische spelling als het Nederlands.' Aldus de Australische neerlandicus B.C. Donaldson. Veel Nederlanders zullen het met deze uitspraak niet eens kunnen zijn. Want dat de spelling van het Nederlands logisch en economisch is, neemt niet weg dat zij iedere dag gekweld worden door onzekerheid omtrent de vraag hoe iets gespeld moet worden. Die onzekerheid kan door de invoering van de nieuwe Woordenlijst Nederlandse taal alleen maar zijn toegenomen!
d of dt? officieel of officiëel? oude mannenhuis of oude-mannenhuis? bessejam of bessenjam? kerstvakantie of Kerstvakantie? bacteriën of bacterieën? Een punt of een puntkomma of een dubbele punt?
Wie Praktische cursus nieuwe spelling doorgenomen heeft, weet het antwoord op al deze problemen. Ieder hoofdstuk bestaat uit drie delen: theorie, oefeningen en een rubriek Voor u gespelt/d, waarin men kan constateren, dat vele, vele Nederlanders problemen hebben met de officiële richtlijnen voor de schriftelijke weergave van hun taal. In (bijna) ieder hoofdstuk vindt men drie soorten oefeningen: één voor de werkwoordsvormen, een aantal gemengde oefeningen en een correctieoefening. Van deze correctieoefeningen zijn aan het einde van het boek uitwerkingen opgenomen. Een lijst van gebruikte woorden en lijsten voor de correcte schrijfwijze van samenstellingen maken het boek voor zelfstudie zeer geschikt.
De volgende extensies worden ondersteund: png, jpeg, jpg, gif, txt, csv, pdf, doc, docx, rtf, xls, xlsx, ppt, pptx, odt, ods, eps.