Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.
Product toegevoegd aan jouw offerte. Ga naar de offerte pagina om jouw offerte aan te vragen, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.
De kredietkrisis 2009
en hoe we er sterker uit kunnen komen
Een baanbrekend boek met een indringende boodschap: de wereld zal na de crisis niet meer hetzelfde zijn
De zware economische crisis die op dit moment de wereld in zijn greep heeft, heeft geleid tot beschouwingen over het einde van het huidige kapitalistische stelsel dat in veel landen van toepassing is. In deze beschouwingen wordt de verwachting geuit dat de crisis ingrijpende gevolgen zal hebben op maatschappelijke ontwikkelingen, het economische beleid van regeringen en de internationale machtsverhoudingen tussen landen.
Willem Vermeend voorziet dat de wereld als gevolg van de economische crisis zowel op het terrein van de economie als op het maatschappelijke vlak een verandering te zien zal geven. Ook de economische machtsverhoudingen zullen wijzigen ten gunste van de opkomende economieën. Deze ontwikkelingen hebben niet alleen te maken met de kredietcrisis, maar ook met de klimaatcrisis en het energievraagstuk. De aarde warmt op en fossiele brandstoffen – olie, gas en kolen – beginnen deze eeuw geleidelijk aan op te raken. Dat vraagt om een visionaire aanpak, waarmee niet meer kan worden gewacht.
In De Wij Economie doet Vermeend een poging een economisch en maatschappelijk beeld te schetsen van de wereld ná de crisis. De toekomstige economie duidt hij aan als de wij economie en de economie van het verleden als de ik economie. Daarbij gaat hij in op de verschillende aspecten van de ondergang van ik en de opkomst van wij.
De wereld zal na de crisis niet meer hetzelfde zijn. Er zal minder ruimte zijn voor ik-denkers, bonusjagers en hebberigheid. Het bedrijfsleven zal zich in veel opzichten moeten aanpassen, en ook managementculturen zullen veranderen. Bij economische groei zal de aandacht meer uitgaan naar de kwaliteit van deze groei. We zullen rekening moeten houden met minder welvaart. De rechtvaardige verdeling daarvan zal hoger op de politieke agenda komen te staan, alsook maatschappelijke waarden en normen - Willem Vermeend