Over spiritualiteit en ruimte om te leven. Een pleidooi voor blikverruiming.
Met zijn vorige boek '40 woorden in de woestijn' heeft Bernard Rootmensen, studentenpredikant te Amsterdam, vele lezers aan zich gebonden. Dit boek zal stellig opnieuw velen boeien en bemoedigen. Het gaat uit van de gedachte dat de tocht door de woestijn lang zal zijn en dat er voorlopig geen afdoend en omvattend antwoord zal zijn op de diepe crisis van kerk, geloof en cultuur waarin we in het Westen leven. Daarom zullen we oases op onze weg nodig hebben om te kunnen leven en overleven in de woestijn. Er moeten plaatsen zijn waar we op adem kunnen komen. Die plaatsen worden hier geïnventariseerd. De schrijver reikt bovendien zoekontwerpen aan om oases te vinden en hij geeft aan hoe oases in de woestijn te scheppen zijn. Hij verbindt het oase-motief met het ruimte-motief: als wij echt ruimte scheppen in onze cultuur voor geloven, hopen en liefhebben, scheppen we in feite vanzelf de broodnodige oases.
Dit boek is verrassend in zijn pleidooi voor blikverruiming. De schrijver gaat het gesprek aan met de werkelijkheid van de technocratie, het postmoderne denken, het conventionele Christendom en het Nieuwe Tijdsdenken. Hij ontwikkelt opnieuw een eigen benaderingswijze, waarin tegenspraak geleverd wordt tegen de heersende malaise-stemming, zonder dat de nuchtere realiteit uit het oog wordt verloren.
De volgende extensies worden ondersteund: png, jpeg, jpg, gif, txt, csv, pdf, doc, docx, rtf, xls, xlsx, ppt, pptx, odt, ods, eps.