Groenten en fruit, we kunnen er van binnen niet buiten. Probeert u zich maar eens een leven zonder heerlijke vruchten en frisse groenten voor te stellen. U zult waarschijnlijk dan pas beseffen dat wat we heel gewoon vinden toch wel bijzonder is. Naast de toevloed van exotische en bijzondere produkten blijven de van oudsher bekende produkten een belangrijke plaats innemen. En zo bekend zijn ze wellicht ook weer niet.
Wist u bijvoorbeeld dat onze nationale topper, de bloemkool, zijn oorsprong vindt in het Middellandse-Zeegebied? Of dat de komkommer maar 16 calorieën per 100 gram produkt bevat? En dat er met spinazie veel meer te doen is dan alleen koken?
Dit soort informatie over "alledaagse" produkten vindt u allemaal in dit boek, evenals manieren om groenten en fruit te bewaren, de basismethoden voor de bereiding en variaties hierop. Het boek is geschikt voor de beginner maar zeker ook voor diegenen die weliswaar het voedselbereiden reeds ruim onder de knie hebben maar eigenlijk wel meer willen weten van de produkten die zij dagelijks in handen hebben.
De volgende extensies worden ondersteund: png, jpeg, jpg, gif, txt, csv, pdf, doc, docx, rtf, xls, xlsx, ppt, pptx, odt, ods, eps.