In november 1859 verscheen Charles Darwins 'On the Origin of Species' en introduceerde de schrijver zijn theorieën over de evolutie van al wat leeft, een evolutie gedreven door krachten zoals de 'variatie van levende wezens', 'de strijd om het bestaan' en de 'natuurlijke selectie'. Sindsdien ging de beoefening van de biologische wetenschap een autonome, d.i. wereldse, weg met terzijdestelling van wat de Schrift over Gods scheppingswerk ons mededeelt. In dit denken was geen ruimte meer voor de mededeling uit de Schrift, dat God alle levende organismen geschapen heeft naar hun aard.
De Amerikaanse auteur Byron C. Nelson laat onder meer zien hoe de waarheid van Mendels ontdekkingen in 1866 inzake de erfelijkheid, als niet passend in het evolutionistische denksysteem, lange tijd is tenonder gehouden. Dit heeft de voortgang van de biologische wetenschap geen goed gedaan.
De schrijver laat zien hoe zeer de Schrift licht werpt op het vraagstuk van de oorsprong van alle levende organismen, een wijsheid, waaraan slechts tot schade van de wetenschap kan worden voorbijgegaan. Dit boek moge gezien worden als een bijdrage tot een schriftuurlijke aanpak van de biologische vraagstukken; het is daarbij uiteraard niet het laatste woord, doch slechts een voorbeeld hoe het kan.
De volgende extensies worden ondersteund: png, jpeg, jpg, gif, txt, csv, pdf, doc, docx, rtf, xls, xlsx, ppt, pptx, odt, ods, eps.