In 2002 is zowel-in Nederland als.in.België een euthanasiewet aangenomen. Is daarmee de euthanasie discussie voorbij? Verre van dat. Er blijven om te beginnen allerlei twijfels over de: toepassing van de wet. Zulten artsen wel in voldoende mate melden? Kan een arts eigenlijk wel beoordelen of een patiënt 'ondraaglijk' lijdt? Moet euthanasie worden toegestaan bij 'klaar met leven'-gevallen? Bij patiënten dié in coma zijn.geraakt? Daarnaast blijft de vraag.open naar de toelaatbaarheid van levensbeëindigend handelen in gevallen die niet door de beide Wetten worden 'gedekt': demente bejaarden, niet meer aanspreekbare patiënten in het algemeen, zwaar gehandicapte pasgeborenen, en (in België) minderjarigen. In deze bundel worden de knelpunten in de huidige euthanasie discussie inbeide landen grondig geanalyseerd.
M. Adams doceert onder meer.rechtsfilosofie en rechtsvergelijking aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Antwerpen. J. Griffiths is hoogleraar sociologie aan de.Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen;... G,den Hartoghishoogleraar,ethiek aan de Faculteit der : Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam. Aan dit boek werkte verder een groot aantal 'auteurs mee uit zowel Vlaanderen als Nederland.
De volgende extensies worden ondersteund: png, jpeg, jpg, gif, txt, csv, pdf, doc, docx, rtf, xls, xlsx, ppt, pptx, odt, ods, eps.