Veel schrijvers houden zich afzijdig van de politiek, hoewel de politiek zich wel met hen bemoeit, soms in extreme mate (zoals Havel, die 7 jaar in gevangenissen verbleef, ondervond). Havel heeft in zijn succesvolle, door de Prom in 1986 uitgegeven boek Brieven aan Olga al aangegeven dat de morele waarden doe voor hem als schrijver tellen, in toneelstukken en verhalen, ook in de politiek zouden moeten tellen, om zo tot een leefbare wereld te kunnen komen. Voor hem bestond en bestaat er geen onoverbrugbare afstand tussen de artistieke vrijheid en de politieke macht mits de eerste factor de tweede doorslaggevend kan beïnvloeden.
In Naar alle windstreken zijn Havels ideeën verder uitgewerkt, over politiek en geweten (1984), over de macht en de onmacht der wo orden (1 989), over mensenrechten enzovoort. Unieke documenten, oals brieven aan de procureur-generaal die hem aanklaagde en overpeinzingen over František Kriegel, maken dit boek tot een onmisbaar vervolg op Brieven aan Olga. De president-schrijver heeft redenen tot scepsis te over, maar boort de bronnen van hoop aan.
De volgende extensies worden ondersteund: png, jpeg, jpg, gif, txt, csv, pdf, doc, docx, rtf, xls, xlsx, ppt, pptx, odt, ods, eps.