Migratie is zo oud als de mensheid. Wie historische atlassen bekijkt, krijgt een goed beeld van de migratiebewegingen in het verleden en ontdekt dat de huidige staatsgrenzen niet meer zijn dan de voorlopige uitkomst van een dynamisch proces.
In de laatste decennia is migratie een fors politiek probleem geworden, ook in Nederland. De meningen over de mogelijkheden en grenzen van Nederland als migratieland lopen sterk uiteen: sommigen pleiten voor gesloten grenzen, anderen betogen dat een ruimhartig migratiebeleid gerechtvaardigd is, zeker nu de samen-leving steeds meer onder invloed geraakt van de globalisering. De discussie over deze problematiek is complex en wordt bovendien gehinderd door mythen en misverstanden. In dit boek stellen deskundige auteurs enkele van deze misvattingen aan de kaak. Zij beogen helderheid te scheppen over belangrijke juridische, filosofische, bestuurskundige, sociologische, economische en politieke aspecten van migratie.
Mythen en misverstanden over migratie is het resultaat van de studiegroep 'Migratie' die in 2004 op initiatief van het Soeterbeeck Programma is opgericht. De leden van deze studiegroep zijn wetenschappers verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen.
De volgende extensies worden ondersteund: png, jpeg, jpg, gif, txt, csv, pdf, doc, docx, rtf, xls, xlsx, ppt, pptx, odt, ods, eps.