Al spoedig nadat de dood op 12 oktober 1968 onverhoeds een einde gemaakt had aan het leven van Dr. J. M. de Jong, vatten zijn vrienden en leerlingen het plan op een aantal artikelen van zijn hand bijeen te lezen, die door hun verspreiding over diverse periodieken moeilijk bereikbaar waren. Want, zeiden zij: dit is pas theologie voor onze tijd. Zo ontstond deze bundel, waarin uiteraard niet de boeken van De Jong's hand werden betrokken, maar wel een keuze uit vroegere publikaties werd opgenomen.
Voor ieder die het evangelie in de hedendaagse wereld wil verstaan of vertolken, is het werk van-De Jong van grote betekenis. Prof. Dr. H. J. Heering leidt deze bundel in met een biografische schets, omdat, zo zegt hij, kennis van de levensloop van de auteur een dimensie toevoegt aan het verstaan van zijn geschriften, de dimensie namelijk van de authenticiteit, het engagement, de moed (of lafheid), het lef dat de auteur in zijn werk investeerde. Het schrijven van deze schets was niet eenvoudig, voornamelijk omdat De Jong eigenlijk steeds 'onderweg' was. Aan weinig had hij zozeer het land als aan 'standpunten', bij zichzelf of bij anderen. Van weinig ook was hij zozeer overtuigd als van het overgangskarakter van onze tijd, waarin van veel dierbare en soms kostbare bezittingen en zekerheden afstand moet worden gedaan, en waarin de tijdgenoten allen het lot en het stempel dragen van 'mensen onderweg' te zijn. De Jong achtte het een zaak van geloofsgehoorzaamheid om dit lot mee te dragen.
De volgende extensies worden ondersteund: png, jpeg, jpg, gif, txt, csv, pdf, doc, docx, rtf, xls, xlsx, ppt, pptx, odt, ods, eps.