Dit boek gaat over verschillen in kuituur tussen Turkije en Marokko enerzijds en het Westen anderzijds en hoe deze verschillen onder meer in de hulpverlening doorspelen. Het gaat daarnaast ook over de maatschappelijke positie van Turken en Marokkanen in Nederland en over de verhouding tussen arme en rijke landen.
Turken en; Marokkanen zijn niet de enige allochtonen in Nederland. Hun maatschappelijke positie is echter zwak en de kultuurverschillen zijn groter dan bij vele andere groepen. De auteurs bespreken de motieven voor en gevolgen van migratie naar Nederland, een aantal belangrijke kultuurverschillen zoals het omgaan met tijd en regels, de manier van kommuniceren, verhou- dingen tussen mannen en vrouwen en het belang van de groep. Dan laten de auteurs zien hoe deze verschillen de kontakten kunnen bemoeilijken, maar ook verrijken. De maatschappelijke positie van Turken en Marokkanen wordt besproken zoals die tot uiting komt in kans op werk, een goede opleiding en een goede woning. Aan de orde komt ook hoe discriminatie die maatschappelijke positie kan verslechteren en hoe dit is te voorkomen.
Tenslotte wordt de verhouding tussen rijke en arme landen die tegelijk spiegelbeeld en oorzaak is van de verhoudingen in Nederland, behandeld. Het boek is bedoeld voor diegenen die in zijn of haar werk in kontakt komen met Turken en/of Marokkanen en voor iedereen die geïnteresseerd is in de vraag hoe onze samenleving steeds meer een multi-kulturele samenleving kan worden,
De volgende extensies worden ondersteund: png, jpeg, jpg, gif, txt, csv, pdf, doc, docx, rtf, xls, xlsx, ppt, pptx, odt, ods, eps.