God is dood, stelde Nietzsche vast, en geleidelijk aan lijkt de westerse samenleving van dat feit overtuigd. Voor kunstenaars en geleerden is God geen inspiratiebron meer.
Zijn plaats is ingenomen door andere waarden. Voor de waarheid grijpen wij naar de wetenschap, voor een beter leven naar doelmatige technologie, voor rechtvaardigheid naar democratie en recht. Toch is de huidige aandacht voor het mysterie van het bestaan groot en vragen velen zich af wat de zin is van deze onvoltooide wereld.
Gerard Bodifée onderzoekt in dit boek waarom de natuurwetenschappen geen antwoord hebben op deze vraag. Sinds de zeventiende eeuw wordt het westerse denken verscheurd door het conflict dat bestaat tussen wetenschap en geloof. Zolang de mens de werkelijkheid analyseert, is hij wetenschappelijk bezig. Er komt echter een moment dat hij besluiten neemt die gebaseerd zijn op intuïtie. Dit conflict lijkt onoverbrugbaar. Welke antwoorden de westerse cultuur in de toekomst zal geven, blijft ongewis. Maar redenerend vanuit de natuurwetenschappen stimuleert Bodifée erover na te denken.
De volgende extensies worden ondersteund: png, jpeg, jpg, gif, txt, csv, pdf, doc, docx, rtf, xls, xlsx, ppt, pptx, odt, ods, eps.