Een boekje over het humanisme waarop lang is gewacht. In eenvoudige, heldere taal zet de schrijver de humanistische principés en de humanistische kijk op het leven uiteen. Hij verliest zich daarbij niet in abstracte, theoretische beschouwingen, maar sluit aan bij de dagelijkse praktijk van het leven en bij de vragen en problemen waarmee de hedendaagse mens regelmatig wordt geconfronteerd. De schrijver richt zich in de eerste plaats tot buitenkerkelijke, niet-godsdienstige mensen. Velen zullen hun eigen gedachtenwereld in dit boekje terug vinden, alleen: wat voor de meesten vaag en ongeordend is gebleven, krijgt hier duidelijker vorm en scherper lijn.
Het vermogen van de auteur om moeilijke dingen op voor ieder begrijpelijke manier duidelijk te maken, hangt ongetwijfeld samen met zijn eigen levensgeschiedenis. Geboren in 1909, begon hij zijn loopbaan op dertienjarige leeftijd als spoeljongen in een laboratorium. Later heeft hij leiding gegeven aan wetenschappelijke chemische en biochemische onderzoekingen. In 1950 nam hij, op verzoek van het Humanistisch Verbond, de leiding op zich van de humanistische geestelijke verzorging in arbeiderskampen, toen voor het eerst mogelijk. Hij heeft veel gespreksgroepen voor buitenkerkelijken opgezet en geleid en op deze wijze heeft hij het contact met de zoekende en vragende mens altijd behouden. De inhoud van dit boekje legt hiervan getuigenis af.
De volgende extensies worden ondersteund: png, jpeg, jpg, gif, txt, csv, pdf, doc, docx, rtf, xls, xlsx, ppt, pptx, odt, ods, eps.