- H.J. Hilbert // Indisch kook en leesboek
– een collectie recepten en culinaire citaten uit de Gordel van Smaragd –
“De opbouw van dit bijzondere kook/leesboek is als volgt: na enige inleidende opmerkingen, raadgevingen en waarschuwingen alsmede een uitgebreide verklarende woordenlijst – volgen de met citaten gelardeerde, hoofdzakelijk authentieke en vooral niet-aangepaste Indische recepten, die de Indische keuken in haar culturele context plaatsen.
De culinair/literaire fragmenten, die uit allerlei, niet altijd even toegankelijke bronnen, afkomstig zijn zullen de oud-Indischmensen wellicht de ‘schok der herkenning’ geven terwijl ze voor de geïnteresseerde buitenstaander toch ook niet geheel van belang ontbloot zullen blijken te zijn.
De receptuur in dit boek, het moet even opgemerkt, is wat aan de beknopte kant voor de absolute nieuwkomer in de Indische keuken, een zekere voorkennis wordt wel wenselijk geacht.
De auteur is een culinair deskundige op het gebied van de oorspronkelijke Indische keuken en dit boek getuigt niet alleen van een grondige kennis van de receptuur maar ook van een uitstekende smaak.”