Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.
Product toegevoegd aan jouw offerte. Ga naar de offerte pagina om jouw offerte aan te vragen, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.
Doem of daad
Enkele reacties bij de eerste druk:
Wiersinga's boek is in wezen één lange aanklacht tegen het altijd maar weer op de proppen komen met het zondebegrip als alibi voor menselijke onwil of traagheid. Alleen hierom al zou ik het boek graag aanbevelen aan al die christendemocratische politici, die maar al te graag over ons 'gebroken bestaan' neuzelen ter rechtvaardiging van hun eigen oeverloos geschipper (...)
Je zou kunnen zeggen: dit is een vechtboek. Het gaat het gelovig gevecht met de zonde aan. Maar het is ook een troostboek. Het troost hen die gebukt gaan onder en terneergeslagen zijn door een onhanteerbaar zondebesef.
Dr. M. E. Brinkman in Voorlopig
Wiersinga's boek wil zeggen dat de grootste zondigheid van deze tijd schuilt in nalatigheid en inzet om allerlei schijnbare noodlotsspiralen te doorbreken, zoals wapenwedloop, milieuverontreiniging en het aanvaarden van bestaande sociale structuren, druk op homofielen en etnische minderheden.
Reformatorisch Dagblad
Twee dimensies zijn bepalend voor zijn werk. Aan de ene kant een volstrekt op de hoogte zijn met datgene wat onze tijd kenmerkt, de vragen die daar leven, en aan de andere kant verfrissende en originele uitleggingen van de bijbelse teksten. Deze combinatie maakt het lezen van zijn boek over zonde tot een groot genoegen. (...) Ik beveel de lektuur graag aan en suggereer dit vooral aan gesprekskringen.
Dr. L. Schuurman in Ons Kerkblad (Geref. Arnhem e.o.)
Het boek als geheel staat niet alleen haaks op onze confessie en representeert niet alleen een volstrekt ongereformeerde theologie, maar het schiet mijns inziens ook op zeer fundamentele punten tekort in zijn uitleg van de Schrift.
Prof. dr. K. Runia in Centraal Weekblad
Wiersinga's boek dus wel opzienbarend, bovendien is het zeer lezenswaardig, verschoond van theologisch jargon en helder als glas. Het boek mag dan gaan over de zonde, het is bepaald geen zonde dat het uitgekomen is. Het verdient zevenmaal zeven herdrukken.
Rex Brico in Elseviers Magazine