Het boek van God
Waar komt de uitdrukking 'naar de' Filistijnen' vandaan?Waarover ging de strijd tussen David en Goliath?En hoe zat het met Lot en die zoutpilaar?
Wie de verhalen uit de bijbel kent, zal deze en vele andere vragen moeiteloos kunnen beantwoorden. En dat is goed, want niet alleen blijven de bijbelse verhalen niet hun enorme zeggingskracht ook de huidige generaties boeien, tevens is onze hele westerse cultuur ervan doordrenkt. Er zijn talloze verwijzingen in ons taalgebruik, onze literatuur en de beeldende kunsten. Wie de bijbel niet kent, mist daardoor veel.
Voor wie niet, of slechts in geringe mate, met de bijbel is opgegroeid en dat ervaart als een gemis, biedt Het boek van God de oplossing. de auteur heeft, in vertellende en boeiende taal, de bijbelse verhalen voor een heel nieuwe groep lezers toegankelijk gemaakt.
Walter Wangerin brengt het Oude en het Nieuwe Testament dichterbij. Sfeervolle beschrijvingen van het landschap, de gebruiken en tradities worden afgewisseld door levendige dialogen en dynamische portretten van de bijbelse figuren en hun onderlinge relaties. Wervelende actie, kleurrijke personages, schitterende decors en natuurlijk de universele thema': van goed en kwaad zijn in deze vertelling verwoord. Maar bovenal wordt hier verhaald van een liefde die iedere verbeelding tart:de liefde van God voor de mens.
In Het boek var God presenteert Walter Wangerin de bijbelse verhalen, zonder dat deze aan zeggingskracht en dramatiek inboeten.