Elk jaar ondergaan circa 800.000 Nederlanders een geplande of plotselinge operatie. Meestal komt de patiënt weer in een goede tot redelijke staat van gezondheid thuis. Maar niet iedereen overleeft het verblijf in het ziekenhuis. Naast de onvermijdelijke sterfgevallen door de ernst van de ziekte of een ongeval overlijden per jaar enkele honderden patiënten als gevolg van medische fouten of verpleegkundige onvolkomenheden in het ziekenhuis. Het gevoel van ontzetting bij de
nabestaanden is ronduit schrijnend, te meer omdat het verlies van de patiënt eenvoudig te voorkomen was geweest.
Medische fouten. Achter de kille cijfers van statistici gaan enorme drama's schuil. Tragedies die het niet verdienen te worden weggemoffeld in de grijze opbergkasten van de cijferaars, waardoor ze onzichtbaar zijn geworden voor de samenleving. In Medisch Mishandelen reconstrueert René Steenhorst, medisch journalist bij De Telegraaf, een aantal zaken waarbij medische en verpleegkundige fouten centraal staan. Opdat artsen en ziekenhuizen ervan zullen leren. De zaken worden geanalyseerd en van vakkundig commentaar voorden door de bekende anesthesioloog prof. dr. B. Smalhout. Twee vooraanstaande advocaten, mr. PA M.M. Dlngemans en mr. j.M. Beer, beiden gespecialiseerd in medische letselschade, zullen de affaires juridisch beoordelen. Van René Steenhorst verscheen eerder bij Het Spectrum Rebel tegen wil en dank, de reeds vijfmaal herdrukte biografie van Prof. dr. B. Smalhout.
De volgende extensies worden ondersteund: png, jpeg, jpg, gif, txt, csv, pdf, doc, docx, rtf, xls, xlsx, ppt, pptx, odt, ods, eps.